19.11Mianeh

جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

دنبال کردن ما

دنبال کردن ما

روستای النجارق (ارینجلیک)

روستای النجارق یا ارینجلیک یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان کندوان، واقع در بخش کندوان شهرستان میانه با فاصله ۲۰ کیلومتری از شهر میانه قرار دارد.

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۲۰۲ نفر و تعداد خانوار آن، ۷۱ خانوار است.

تپه النجارق مربوط به هزاره اول قبل از میلاد – سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان میانه، بخش کندوان، دهستان کندوان، ضلع جنوبی روستای النجارق واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۰۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع نوشته: ویکی پدیا

روستای ارینجلیک

دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود «نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه» در مورد وجه تسمیه اسم روستا می‌نویسد:

ارینجه لیک (ƏrincƏlik)

ارینجه لیک اسم روستایی در بخش کندوان، دهستان کندوان شهرستان میانه می‌باشد که بصورت تغییر داده شده الینجالیق نوشته می‌شود.

از نظر لغوی «ارینجه لیک» اسمی است که از واژه‌ی «ارینجه» به اضافه‌ی پسوند «لیک» ساخته شده است.

«ارینج» در زبان ترکی قدیم به معنای «در نعمت و فراوانی بودن و غرق شدن در نعمت و فراوانی می‌باشد.» با اضافه شدن پسوندها به آخر ریشه فعلی ارینج، صفت ارینجه ساخته شده است مثل اضافه شدن پسوند «ه» به ریشه فعلی کس از مصدر کسمک (بریدن) و ایجاد صفت کسه به معنی میانبر و کوتاه می‌باشد.

همچنین ارینج در زبان ترکی به معنی «محکم و نیرومند، مال و منال دار» نیز بکار رفته است.

«لیک» در زبان ترکی آذربایجانی پسوندی است اسم ساز که یکی از کاربردهای آن ساختن اسم مکانی است که چیزی در آنجا زیاد باشد. مثل: مؤولیک (تاکستان).

بنابراین آبادی ارینجه لیک از نظر لغوی به مفهوم روستائی است که نعمت و فراوانی و قدرت و نیرو در آنجا زیاد است.

با توجه به معنی لغوی واژه‌ی ارینج، اسم یک دژدفاعی و قلعه‌ای بزرگ را در منطقه نخجوان، ارینجه قالاسی (قلعه محکم و نیرومند) گذاشته‌اند.

روستای النجارق (ارینجلیک)

برای مشاهده تصویر با سایز بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید

نقشه روستای النجارق میانه

تصاویر و فیلم ارسالی از پیج اینستاگرامی روستای النجارق (alenjaregh1)

ارسالی از آقای سید محسن موسوى

حتماً ببینید:  روستای دیزج (دیزه)

اگر اطلاعات موثق دیگری از روستای‌ النجارق میانه دارید لطفاً آن را از طریق فرم دیدگاه‌های زیر با ما به اشتراک بگذارید تا به نام شما در این مطلب برای سایر خوانندگان به اشتراک بگذاریم.
و در صورتی که اطلاعات ارسالی را از کتاب یا وبلاگ خاصی بدست آورده‌اید لطفاً منبع آن را نیز همراه با مطلب ارسالی قید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *