15.9Mianeh

سه شنبه, ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

دنبال کردن ما

دنبال کردن ما

روستای بقرآباد (بوغورآوا)

روستای بقرآباد (بوغورآوا) یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بروانان غربی، واقع در بخش ترکمانچای شهرستان میانه با فاصله ۸۴ کیلومتر از شهر میانه قرار دارد.

بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۱۰۲ نفر و تعداد خانوار آن، ۳۲ خانوار است.

همچنین این روستا یک پل تاریخی نیز دارد که سال ساخت آن برمی‌گردد به ۱۳۱۴ و در سال ۹۸ با تایید کمیته ثبت آثار غیرمنقول کشور، «پل بقرآباد» شهرستان میانه ثبت ملی شد.

بوغورآوا

دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود «نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه» در مورد وجه تسمیه اسم روستا می‌نویسد:

بوغور آوا (Buğurava)

بوغور آوا اسم روستایی در بخش ترکمن چای، دهستان بروانان غربی شهرستان میانه می‌باشد که بصورت بقرآباد به فارسی نوشته شده است. در گویش محاوره‌ای بومی بصورت بورغ آوا و بولغ آوا (با جابجایی حرف سوم و دوم و تبدیل حروف «ر» و «ب» بهمدیگر) تلفظ می‌گردد.

بوغور در زبان ترکی آذربایجانی به معنی «تنومند، لندهور(خیلی بزرگ) و شتر نر جوان» می‌باشد.

«آوا» و «اوا» در زبان ترکی آذربایجانی به معنای آبادی و ده می‌باشد.

بنابراین بوغور آوا به معنی آبادی خیلی بزرگ و یا آبادی منسوب به شتر می‌باشد.

در میان ایلات عشایر آذربایجان، شتر به عنوان کاری‌ترین حیوان اهلی در امر جابجایی ایل در حین مهاجرت به ییلاق و قشلاق محسوب شده و برای آن اهمیت خاصی قائل می‌شده‌اند و به این خاطر تعدادی از اسامی روستاهای قدیم را به حیوانات مورد علاقه منسوب نموده‌اند.

در صورتیکه شکل اولیه‌ی اسم آبادی را، شکل تلفظی بومی آن یعنی بولغ آوا در نظر بگیریم، احتمال آنکه با اسم شخص بولغار (بلغار) مربوط باشد وجود دارد. از اسم بلغار در لغت نامه‌ی سنگلاخ به عنوان، بلغاربن کماری بن یافث بن نوح (ع) یاد شده است.

روستای بقرآباد (بوغورآوا)

برای مشاهده تصویر با سایز بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید

تصاویر ارسالی از آقای ابوالفضل قره داغی

تصاویر ارسالی از آقای محمد کتابی

حتماً ببینید:  روستای قشلاق سیف الدین (سیف الدین قیشلاق)

اگر اطلاعات موثق دیگری از روستای بوغورآوا میانه دارید لطفاً آن را از طریق فرم دیدگاه‌های زیر با ما به اشتراک بگذارید تا به نام شما در این مطلب برای سایر خوانندگان به اشتراک بگذاریم.
و در صورتی که اطلاعات ارسالی را از کتاب یا وبلاگ خاصی بدست آورده‌اید لطفاً منبع آن را نیز همراه با مطلب ارسالی قید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *