21.54Mianeh

پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دنبال کردن ما

دنبال کردن ما

روستای ساوجبلاغ (سویوق بولاق)

روستای ساوجبلاغ (سویوق بولاق) یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان گرمه جنوبی بخش مرکزی شهرستان میانه واقع شده‌است. فاصله آن از شهر میانه ۳۵ کیلومتر است.

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۵۲ نفر و تعداد خانوار آن، ۲۰ خانوار است.

روستای ساوجبلاغ

دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود «نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه» در مورد وجه تسمیه اسم روستا می‌نویسد:

سوووق بولاق (Sovuqbulaq)

سوْووُق بولاق اسم روستایی در بخش مرکزی، دهستان گرمه‌ی جنوبی است که بصورت تحریف شده‌ی ساوجبلاغ نوشته می‌شود. سوْووُق بولاق در گویش محلی و محاوره‌ای اهالی بومی منطقه بصورت سوْووُخ بیلاخ گفته می‌شود.

وجه تسمیه‌ی روستا از اسم چشمه‌ای که در وسط روستا واقع شده است گرفته شده است. از خصوصیت بارز این چشمه سردی آب آن است بطوریکه به قول اهالی بومی یک لیوان آب چشمه را با یک نفس نمی‌توان خورد.

سوووق در زبان ترکی به معنای سرد و بولاق هم به معنی چشمه می‌باشد.

روستای سوْووُق بولاق به معنی آبادی چشمه‌ی سرد می‌باشد و کنایه از آبادی واقع در جوار چشمه‌ای با آب سرد می‌باشد.

در زمان دانشجوئی هر بار که به تهران می‌رفتم با دیدن تابلو شهرستان ساوجبلاغ در کنار جاده با کلنجار در ذهن خود دنبال معنی آن می‌گشتم و بغیر از چشمه‌ی منسوب به ساوه معنی دیگری نمی‌یافتم و باز هم این معنی مرا اقناع نمی‌کرد چرا که ساوجبلاغ با ساوه خیلی فاصله داشت پس از فارغ التحصیلی در حین طبابت مریضی داشتم که بدنبال اسم و فامیلش در دفترچه درمانیش اسم ساوجبلاغ بعنوان اسم روستا آورده شده بود. پرسیدم اهل کجایی؟ گفت: سوْووخ بولاق. در آن موقع بود که از راز اسم ساوجبلاغ سر در آوردم و در دل خود از کس با کسانی که چنین اسم بامسمائی را بصورت فوق تحریف نموده‌اند، تعجب نمودم.

روستای ساوجبلاغ (سویوق بولاق)

برای مشاهده تصویر با سایز بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید

تصاویر ارسالی از آقای سعید محمدی

حتماً ببینید:  روستای قشلاق برزلیق (برزی قیشلاغى)

اگر اطلاعات موثق دیگری از روستای سویوق بلاق میانه دارید لطفاً آن را از طریق فرم دیدگاه‌های زیر با ما به اشتراک بگذارید تا به نام شما در این مطلب برای سایر خوانندگان به اشتراک بگذاریم.
و در صورتی که اطلاعات ارسالی را از کتاب یا وبلاگ خاصی بدست آورده‌اید لطفاً منبع آن را نیز همراه با مطلب ارسالی قید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *