16.76Mianeh

پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دنبال کردن ما

دنبال کردن ما

روستای نشق (نیشه)

روستای نشق (نیشه) یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان کندوان، واقع در بخش کندوان شهرستان میانه با فاصله ۳۴ کیلومتری از شهر میانه قرار دارد.

براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۴۰۴ نفر و تعداد خانوار آن، ۱۶۲ خانوار است.

روستای نشق (نیشه)

دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود «نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه» در مورد وجه تسمیه اسم روستا می‌نویسد:

نیشه (Nişə)

نیشه اسم روستایی در بخش کندوان، دهستان کندوان شهرستان میانه می‌باشد که بصورت نشق به فارسی نوشته می‌شود.

با توجه به سوابق تاریخی، اسم نیشه (نیسه، نسا)، از اسامی بسیار قدیمی می‌باشد. در کتاب تاریخ ماد دربخش لشکر کشی آشوریان به سرزمین ماد از اسم یک ناحیه به نام «نیششا، نیشای (نیسه، که در تألیفات عتیق آمده،…)» نام برده شده است. در قسمت دیگری از همین کتاب در توصیف روابط اسکندر با آتروپات (حاکم آذربایجان) چنین آمده است؛ «سپس اسکندر به ماد رفت و از دشت‌های مشهور نیسه که چراگاه پنجاه هزار اسب متعلق به لشکریان شاهی بود بازدید کرد.»

نیشه در شکل اولیه بصورت نیسه و نیسا و نسا بوده است که در اثر تبدیل حرف «س» به حرف «ش» بصورت نیشه در آمده است مثل تبدیل سیله به شیلله و تبدیل سَلَه به شَلَه (بار).

«نسا، در اوستا و فارسی باستان، در اصل به معنی آباد و آبادی بوده، این کلمه از دو جزء مشتق است، «نی» (پیشوند به معنی پایین)، به اضافه «سی» در نهادن، نشستن، آسودن)، پس نسا به معنی نشستگاه، زیستگاه و آبادی است.

بسیاری از شهرهای ایران بدین اسم نامبردار نامیده شده‌اند. ۱) نسا واقع میان شهر مرو و بلخ، پایتخت تیرداد دومین پادشاه اشکانی ۲) نسا واقع در ماد که داریوش در کتیبه بهستان از آن نام می برد، این شهر به داشتن اسبان نیک نژاد مشهور بوده است. ۳) نسا در بم ۴) نسا در کرمان ۵) نسا در فارس که همان شهر بیضا (عهد اسلامی است.) نسا در میانه (میانک) از شهرهای خراسان، امروز آنرا میمند گویند در حوالی سرحد ترکستان و افغانستان.»

بنابراین با توجه به مطالب فوق مفهوم لغوی نیشه، آبادی و زیستگاه خواهد بود.

روستای نشق (نیشه)

برای مشاهده تصویر با سایز بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید

تصاویر ارسالی از آقای محمد صمدی

عکس از: آقای اکبر اشرفی

عکس از: آقای رضا امامی

عکس از: آقای علی همراهی

عکس از: خانم شاهی

حتماً ببینید:  روستای خناوند (خیناوا)

اگر اطلاعات موثق دیگری از روستای نیشه میانه دارید لطفاً آن را از طریق فرم دیدگاه‌های زیر با ما به اشتراک بگذارید تا به نام شما در این مطلب برای سایر خوانندگان به اشتراک بگذاریم.
و در صورتی که اطلاعات ارسالی را از کتاب یا وبلاگ خاصی بدست آورده‌اید لطفاً منبع آن را نیز همراه با مطلب ارسالی قید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *