15.78Mianeh

پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دنبال کردن ما

دنبال کردن ما

NGINX چیست؛ چگونگی نصب و نحوه کار آن

NGINX چیست؛ چگونگی نصب و نحوه کار آن

برای کسانی که در حوزه فناوری فعالیت دارند آشنایی با سرورهای مختلف یکی از ضروریات به شمار می آید. دانستن اینکه “NGINX چیست” و چگونه می توان از بهترین سرور برای راه اندازی وبسایت استفاده کرد بسیار  اهمیت دارد.

در صورتی که می خواهید سریعترین میزبانی را برای وبسایت خود داشته باشید NGINX یکی از بهترین وب سرورها به شمار می آید. در این مقاله به شما خواهیم گفت “NGINX چیست” و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

وب سرور چیست؟

وب سرور چیست

برای اینکه بدانید NGINX چیست،  نخست باید با تعریف وب سرور و انواع آن آشنا شوید. وب سرور درواقع به سروری سخت افزاری است که می توانید خانواده داده ها و فایل های مختلف سایت خود را در آن ذخیره کنید. با این مقدمه دیگر می دانید که داشتن وب سروری با قدرت ذخیره سازی و سرعت بالا یک ضرورت است. شما می توانید در بستر اینترنت با وب سرور وارد این فضا شوید و داده ها فیزیکی دستگاه های دیگر را نیز پشتیبانی کنید.

در این مقاله وب سرور Nginx مورد توجه قرار دارد. این وب سرور را وب سروری با منبع باز می نامند برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ ارائه شد، که به دلیل ویژگی های خاصی که دارد قابل استفاده در انواع سرور مجازی می باشد. از مهمترین ویژگی های وب سرور Nginx می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای حافظ کش HTTP
  • دارای سیستم توان بار
  • دارای پروکسی معکوس

علاوه بر سرورهای مجازی امروزه بسیاری از شرکت ها این وب سرور را در بستر انواع سرورهای اختصاصی خود نیز از این وب سرور استفاده می کنند. از همین رو شما می توانید با خرید سرور اختصاصی که این وب سرور نیز در آن استفاده شده تا حد زیادی به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کنید.

وب سرور Nginx خصوصیات منحصر به فردی دارد که باعث شده محدودیتی برای استفاده ندارد از همین رو طی سال های گذشته همچنان توانسته نسبت به سایر رقبا پیشتاز باشد.

Nginx

از جمله خصوصیات Nginx عبارت است از:

  • پنهان کردن موجودی سرورها
  • عبور همه درخواستها از مسیر reverse proxy
  • کاهش حجم محتوا
  • تجمیع درخواست ها

 

۳ تفاوت nginx و آپاچی

تفاوت nginx و آپاچی

در میان وب سرورهایی که در دنیا وجود دارد، Nginx  و آپاچی دو رقیب جدی برای هم به شمار می آیند. از همین رو این دو شرکت تلاش کرده اند تا با بهبود و ارتقای سطح خدمات و کیفیت و کارایی این وب سرورها خدمات بهتری را به مشتریان خود ارائه کنند. دنیای سرورها دنیای وسیع و گسترده ای است که هر نوعی از سرورها با هدف کاربری های خاص به مشتریان خدمات مناسب ارائه می کنند.

به طور مثال بسیاری از مشتریانی که می خواهند برای شرکت های بزرگ با دانستن اینکه ویندوز سرور چیست برای مدیریت سرورهای خود از این طریق برنامه ریزی می کنند. همه این سرورها در چنین شرایطی که باید فعالیت های حساسی را انجام دهند نیازمند وب سرورهای متناسب با عملکرد دارند.

برای انتخاب بهترین وب سرور دو گزینه مهم پیش روی کاربران است، Nginx یا آپاچی؟

برای رسیدن به این پاسخ در ادامه به سه مورد از مهمترین تفاوت های این دو وب سرور اشاره می کنیم تا بتوانید بهترین وب سرور را خریداری کنید.

۱- ساختار طراحی شده برای مدیریت ارتباطات

Nginx در این زمینه دست برتر را دارد چرا که ساختار آن به شکلی طراحی شده که قادر به مدیریت همزمان درخواست ها حتی در تعداد بالا با کمترین میزان استفاده از منابع است. این در حالی است که آپاچی در سرویس دهی همزمان درخواست ها نمی تواند عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

۲- پویایی و ایستایی محتواها

یکی از مهمترین ویژگی های Nginx بالا بودن سرعت راه اندازی وبسایت ها می باشد. این قابلیت در بسیاری از درخواست های دیگر نیز تاثیر مثبت گذاشته است. به طوری که می توان گفت Nginx سرعتی ۲.۵ برابر در مقایسه با آپاچی در پردازش محتواهای ایستا دارد. این سرعت بالا توام با اشغال کمتر فضای حافظه نیز همراه است. از همین رو بسیاری از مشتریان از این قابلیت استقبال می کنند. در وبسایت هایی که سرویس های آنلاین ارائه می کنند نیز هر دو وب سرور تقریبا عملکرد یکسانی دارند.

۳- سیستم عامل

آپاچی هیچ محدودیتی در اجرا برای سیستم عامل های مختلف اعم از لینوکس و ویندوز و… دارد. در این زمینه می توان گفت توانایی اجرای Nginx برای سیستم عامل های مختلف بسیار بالاست و تنها محدودیت آن برای سرورهای مبتنی بر ویندوز است. اگرچه برخی آن را در مقایسه با آپاچی نوعی ضعف به شمار می آورند، اما Nginx تلاش کرده با جبران عملکرد خود در سرعت راه اندازی محتواهای پویا و ایستا این ضعف را برطرف کند و جای انتقاد برای کاربران باقی نگذارد. این موضوع به طور کامل نیاز مشتریان را رفع  می کند.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد وب سرور Nginx را می توانید با خرید سرور از شرکت های مختلفی که از Nginx در وب سرورهای خود استفاده می کنند مورد استفاده قرار دهید.

از مهمترین مزیت هایی که می توان برای وب سرور Nginx برشمرد:

  • پروکسی ایمیل
  • پروکسی معکوس
  • سیستم توان بار
  • دارای ساختاری ناهمگام و مبتنی بر رویداد
  • پشتیبانی و مدیریت پردازش همزمان درخواست ها
  • مقیاس پذیری بالا
  • مصرف رم بسیار کم
  • امکان مخفی کردن موجودی سرورها
  • کاهش فشار محتوا
  • امکان احراز هویت با استفاده از سرورهای جهانی

زمانی که شما برای داشتن سرور اقدام می کنید در گام نخست باید انواع سرور را بشناسید با برندهای مختلفی که اقدام به ارائه این خدمات می کنند آشنا باشید. به طور مثال باید بدانید لینوکس چیست و آیا این برند از وب سرورهای مورد نظر شما استفاده می کند یا خیر؟

 

با همه این توضیحات و مقایسه شکل گرفته بین وب سرور Nginx  و آپاچی می توان گفت، هر دو این وب سرورها تا حد زیادی قابل اعتماد و کاربردی هستند. اما از آنجا که وب سرور Nginx عنوان دومین وب سرور جهانی را ازآن خود کرده پیشنهاد اولویت دار برای همه کاربران به شمار می آید. در صورت تمایل برای تهیه این وب سرور می توانید از مشاوره کارشناسان وب رمز استفاده کنید.

حتماً ببینید:  کاموا ، مکرومه ، تریکو و انجام کارهای هنری را دوست دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *